شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت‌الله استادی

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: یکی از مسایلی که باید به آن توجه کافی داشته باشیم، حساسیت نسبت به صرف بیت‎المال است که در این مسیر نباید دچار غفلت شویم.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله استادی، ظهرامروز در دومین اجلاسیه اساتید سطح یک حوزه علمیه قم، در مدرسه عالی دارالشفاء، با اشاره به این که در حوزه تحولات بسیاری شکل گرفته است که هر کدام باید مورد کنکاش قرار بگیرند، گفت: بسیاری از اصلاحات، انجام شده و بسیاری دیگر باید انجام شود.

وی افزود:طلاب در گذشته شناسنامه حوزوی نداشتند و ساماندهی نشده بودند که این مشکل حل شده و احراز صلاحیت حضور در حوزه نیز به برکت تلاش مدیران در حوزه ساماندهی شده است؛ نباید از اصلاحات در حوزه گذشت و یا این وضعیت را نیز وضعیت مطلوب حوزه دانست.

دبیر شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: دروس حوزه باید با دقت و حساب و کتاب چیده و ساماندهی شود؛ هر استادی یک تخصصی دارد، باید در همان رشته درس بدهد و دروس دیگر را به اساتیدی که در این رشته کار کردهاند بسپارد.

وی، انتخاب درس و استاد توسط طلاب را یکی از مزیتهای حوزه برشمرد و تصریح کرد: اگر این انتخاب به درستی صورت بگیرد، مشکلی وجود نخواهد داشت. همچنین باید اساتیدی دروس را ارایه کنندکه کاملا به مباحث اشراف داشته باشند.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که براساس برخی آمار، در حوزه صدها درس خارج برگزار میشود، باید احراز شود که این دروس چه کیفیتی دارند و اساتید درچه سطحی هستند، تاکید کرد: اساتیدی باید دروس خارج را تدریس کنند که کارآزموده باشند و طلاب در این کلاسها رشد چشمگیر داشته باشند.

آیت الله استادی با تاکید بر این که بایدحوزه به جایی برسد که درجه علمی دقیق طلاب و اساتید را مشخص کند، خاطرنشان کرد: این سامانه باید در حوزه شکل بگیرد تا تفاوت کسی که 10سال در درس خارج شرکت میکند و فردی که بصورت پراکنده به تحصیل می پردازد، مشخص باشد.

امام جمعه قم با بیان این که اگر استاد، تدریس درسی را بدون تخصص و اشراف کامل بر عهده بگیرد، در حقیقت به طلاب ظلم کرده است، تصریح کرد: نباید استاد کلاس را به محلی برای پرورش خود در رشته‏ای که تخصص ندارد، قرار دهد؛ استاد یا نباید درس بدهد یا اگر درس میدهد باید در آن زمینه تخصص کافی داشته باشد.

دروس مراجع عظام مایه شکوه حوزه

آیت الله استادی با اشاره به این که یکی از مشکلات دیگری که باید برطرف شود، مشکل حجم کلاسهاست، ابراز داشت: به غیر از دروس مراجع عظام که مایه شکوه حوزه هستند، بقیه دروس حوزه باید با تراکم پایین طلاب برگزار شود تا استاد بتواند به گفتگو با آنان پرداخته و رشد آنها را زیر نظر بگیرد.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط شاگرد و استاد، یادآور شد: تعامل استاد و شاگرد و مباحثه بین طلاب که متاسفانه کمتر شده است، از امتیازات عالی حوزه نسبت به سایر مراکز آموزشی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: یکی دیگر از مسایلی که طلاب باید به آن توجه کافی داشته باشند، نحوه مصرف سهم امام در جایی است که حضرت واقعا از آن راضی است؛ باید نسبت به صرف بیتالمال حساسیت داشته باشیم؛ کسی در حوزه به کسی سوظن ندارد ولی باید تلاش کنیم که در این مسیر دچار غفلت نشویم.

آیت الله استادی یادآورشد: راه طلبگی راه تقواست و با تنبلی و مادی گرایی جور در نمیآید؛ تقوا رمز کار طلاب است و نباید طلبگی را با پول گره بزنیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha